Sunday, July 8, 2012

Barbecue Sauce လုပ္နည္း

       ဒါကေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ကိုယ္ပိုင္ ခ်က္နည္းအညႊန္း (recipe) ပါ။ ဘယ္သူ႕ဘယ္သူဆီကမွလဲ သင္ထားခဲ့ရတာမဟုတ္ပါဘူး။ တီဗြီကလာတဲ့ ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းအစီအစဥ္ ေတြ ၾကည့္ရာမ်ားသြားတာကေန ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္လက္မွန္း တတ္သြားျပီး ေကာင္းမယ္ထင္တာေလးေတြ ေလွ်ာက္ထည့္ရင္းနဲ႕ တဲ့သြားတဲ့ recipe ပါ။ သူမ်ားေတြက ေကာင္းတယ္ဆိုျပီးေတာ့ေတာ့ ေျပာၾကတယ္။ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားၾကည့္ၾကပါ။

လိုအပ္သည့္အမယ္မ်ား

  1. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ (အခ်ိဳ)
  2. Soy Sauce 
  3. ထန္းလ်က္ ၄လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာေသးေသး -၅မႊာ၊ ၆မႊာ
  5. ဂ်င္းပါးပါး ၂လႊာ၊၃လႊာ
  6. ႏွမ္း
  7. ေျမပဲ (ေထာင္းျပီး ထမင္း စားဇြန္း ၅ ဇြန္း၊ ၆ဇြန္းစာ)
  8. ႏွမ္းဆီ သိုမဟုတ္ ပဲဆီ
  9. ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလံုး
ခ်က္နည္း
     
           ႏွမ္းဆီ သို႕မဟုတ္ ပဲဆီကို အသင့္စားေခါက္ဆြဲျပဳတ္သည့္အရြယ္ အိုးထဲတြင္ ခ်က္ပါ။ ဆီခ်က္ေနခ်ိန္တြင္း ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပါးပါးလွီးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလည္း ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားပါ။ ေျမပဲကိုလည္း ညက္ေနသည္အထိေထာင္းပါ။ ဆီက်က္လွ်င္ ဂ်င္းႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသတ္ပါ။ ပိုေမႊးခ်င္ရင္ ႏွမ္းပါထည့္ျပီးဆီသတ္လို႕ရပါတယ္။ ဂ်င္းနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ က်က္ေလာက္ျပီဆိုလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္ေသးထည့္ပါ။ နည္းနည္းေမႊေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ထန္းလ်က္ ၄၊၅လံုးခန္႕ကို ထုေျချပီးထည့္ပါ။ ျပီးေနာက္ ပဲငံျပာရည္အေနာ္ (အခ်ိဳ)ကို ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္းႏွင့္တ၀က္မ်ွထည့္ပါ။ Soy Sauce ကိုလည္း ပဲငံျပာရည္ ပမာဏအတိုင္းထည့္ပါ။ ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္းစာထည့္ပါ။ ေနာက္ဆံုးတြင္ ေထာင္းထားေသာပဲကို ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းစာမွ်ထည့္ပါ။ ႏွမ္းထပ္ထည့္ပါ။ ေရကို လက္ဖက္ရည္ ေၾကြပန္းကန္ ၃လံုးစာမ်ွထည့္ပါ။ ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး စိညက္၊ အရည္ေပ်ာ္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေရာင္မျမင္ရေတာ့ သည္အထိတည္ပါ။ 
          ကၽြန္မ ခ်က္နည္း မွာေတာ့ ေျမပဲ၊ထန္းလ်က္၊ပဲငံျပာရည္က အဓိကျဖစ္ပါတယ္။ ကိုယ္လိုသည့္ အခ်ိဳ၊အငန္႕၊အစိမ့္ အေနအထားအတိုင္း ေျပာင္းလဲခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။ ပံုမွန္ ကၽြန္မခ်က္စားတာကေတာ့ ခ်ိဳခ်ိဳ၊စိမ့္စိမ့္၊ အရသာေလးေလးျဖစ္ပါတယ္။ ဒီေဆာ့နဲ႕အသားႏွပ္ျပီးကင္ သို႕မဟုတ္ ေဆာ့သုတ္ျပီးကင္ရင္လည္း အရမ္းစားလို႕ေကာင္းပါတယ္။ အသားစိမ္ျပီးကင္မယ္ဆိုရင္ ေဆာ့ကို တ၀က္ခြဲထားလိုက္ပါ။ တ၀က္ကိုအသားစိမ္ဖုိ႕အတြက္သံုးျပီ၊ ေနာက္တ၀က္ကို တို႕စားဖို႕အတြက္သံုးပါ။ 
          လူမ်ားလို႕မ်ားမ်ားလုပ္စားခ်င္တယ္ဆိုရင္လည္း အညႊန္း၊ အခ်ိဳးအစားသိပ္စိတ္မပူပါနဲ႕။ ဒီေဆာ့က ပစ္ေလ၊ အရသာေလးေလေကာင္းတဲ့အတြက္။ ေျမပဲႏိုင္ႏိုင္၊ႏွမ္းမ်ားမ်ား၊ထန္းလ်က္မ်ားမ်ား၊ပဲငံျပာရည္သာထပ္ထည့္ပါ။ ကၽြန္မက အညႊန္းအတိုင္းသိပ္ခ်က္ေလ့ခ်က္ထမရွိတဲ့အအတြက္ အခ်ိဳးအစား သိပ္အတိအက် မတြက္တတ္ဘူး။ ကၽြန္မကိုယ္တိုင္လည္း ေပါ့ရင္ဆားခတ္၊ ေလးရင္ ေရထည့္၊ တူးရင္ျပန္ခ်က္။ (ေနာက္တာ၊အဲေလာက္ၾကီးေတာ့မဟုတ္ဘူး)။ ကိုယ့္ပါးစပ္နဲ႕ကုိယ္ တိုင္းခ်က္လိုက္တာမ်ားေတာ့ ဘာထည့္ရမယ္သိရင္ ဘယ္ေလာက္ထည့္ရမယ္ကုိ ဂရုမစိုက္ျဖစ္ေတာ့ဘူး။ စာဖတ္သူနဲ႕ လုပ္ထံုးလုပ္နည္းမတူရင္ ခြင့္လႊတ္ေပးပါ။ 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.